Telefonické objednávky:
0903 569 009, 0908 735 361
Po-Pia: 09:00-17:00
Rybárik, rybárske potreby - Chytáme ryby s Vami ...
položiek: 0
celková cena: 0,00 €

navijak Shimano Vanquish C3000M HG FC
ÚvodnáNavijákyPredná brzda → navijak Shimano Vanquish C3000M HG FC
navijak Shimano Vanquish C3000M HG FC
navijak Shimano Vanquish C3000M HG FC
Akcia: -8% Video
Kód tovaru: 59279
Výrobca: SHIMANO
Dostupnosť: u dodávateľa
Dodanie tovaru: Kedy budem mať tovar doma?
Kategória: Predná brzda
Otázka Opýtajte sa predavača
Facebook Zdieľať na Facebooku
Quatro kalkulačka Výpočet ceny na splátky
 
Bežná cena: 494,95 €
Zľava -8%: 38,45 €
Vaša cena: 456,50 €

Počet kusov:
navijak Shimano Vanquish C3000M HG FC

Produkt popredného svetového výrobcu rybárskych prútov a navijakov japonskej firmy Shimano.
Vanquish FC je najnovšou generáciou ultraľahkých navijakov z radu Shimano Magnumlite vyrobených priamo v Japonsku.
Líder v ultra-light fishing!
Tento prívlačový navijak je vyrobený s najväčšou japonskou precíznosťou a je určený pre tých, ktorí požadujú to najlepšie zo seba a svojho vybavenia.
Citlivosť a hladkosť chodu ho predurčujú na lov ostriežov, pstruhov a zubáčov ultraľahkými technikami.
Avšak Vanquish môže byť použitý pre mnoho rôznych rybolovných techník, vrátane pobrežného morského rybolovu na väčšie vzdialenosti pri veľkostiach 4000 a 5000.
Vanquish vás povedie, aby ste zo seba dostali to najlepšie pri každom dobrodružstve. Prvá vec, ktorú zažijete, je hmotnosť navijaka, alebo skôr jej nedostatok.
Stredne veľký model Vanquish FC 3000 váži iba 170g!
Kombinácia tohto modelu s modernými, špičkovými rybárskymi prútmi, vo vás vyvolá dojem nekompromisnej ľahkosti.
Vanquish stanovuje nové štandardy kvality medzi priaznivcami lovu ultra light.
Shimano išlo pri vývoji za hranicou ľahkosti, aby vytvorilo dokonalý mechanizmus ľahkého navíjania s bezkonkurenčnými vlastnosťami.
Ide o vrchol medzi ultraľahkými navijakmi, až po okraj nabitý moderným technológiami Shimano, odvodenými hlavne od modelov navijakov Stella.
Ľahkosť navijaku Vanquish pochádza z rozsiahleho použitia exkluzívneho kompozitného materiálu Shimano Ci4+.
Toto je umocnené pridaním rotora Magnumlite, ktorý tiež prispieva k neuveriteľne nízkej štartovacej zotrvačnosti pri navíjaní.
Ľahkú rotáciu zabezpečuje jedinečná konštrukcia rotoru Magnumlite.
Rotor Magnumlite vyrazne vylepšuje celkové chovanie, ktoré ocenia rybári, ktorí očakávajú najvyššiu možnú citlivosť a reakciu.
Táto pomalá štartovacia zotrvačnosť je obzvlášť dôležitá pri jemnom love a UL technikách.
Pri týchto technikách budete môcť loviť presnejšie ako kedykoľvek predtým.
Shimano vymazalo vôľu v každom komponente, čo ešte viac zvyšuje precíznu presnosť navijaka.
Ďalším veľkým benefitom je pridanie InfinityDrive.
Táto technológia vytvára výkonnú a zároveň ľahkú rotáciu, najmä pri veľkom zaťažení.
V extrémnych situáciách môžete stále udržiavať konštantný, konzistentný tlak pri otáčaní, čo je veľmi užitočné, keď zdolávate životnú rybu.
Pridaním funkcie InfinityLoop sa značne zlepšuje vzdialenosť nahadzovania.
To vám pomôže dosiahnuť to zaujímavé ďaleké miesto, dokonca aj so super ľahkou nástrahou.
Ultra pomalá oscilácia a dokonalé navíjanie minimalizujú trenie medzi návinmi pletenej šnúry na cievke a poskytujú dokonalé nahadzovanie v každej situácii.
Prekvapí vás taktiež zvýšená odolnosť prevodov, ktorú zaručuje pokročilá technológia InfinityXross.
Táto technológia používa rozšírenú plochu ozubenia prevodu, čo vedie k väčšej kontaktnej ploche medzi jednotlivými prevodovými elementmi a lepšiemu rozloženiu záťaže na celý mechanizmus.
Výsledkom je prevod, ktorý má maximálny výkon, bez akýchkoľvek kompromisov na ultra ľahkom chode navijaka.
Ďalšie pokročilé technológie ako X-Protect ďalej prispievajú k pozoruhodnému technickému výkonu tohto navijaka.
Určite oceníte funkciu Anti-Twist Fin, ktorá zabezpečuje dokonalé napnutie vlasca medzi roľničkou a cievkou, čo je užitočné najmä pri love s jemnými, tenkými vlascami, pletenkami a ľahkými nástrahami.
Ak nechcete robiť žiadne ústupky v kvalite a výkone vášho ultraľahkého rybárskeho vybavenia, toto je navijak, ktorý hľadáte.
Produkt najvyššej kvality vyrobený v Japonsku!!

Vlastnosti:
- 11 zapúzdrených nerezových ložísk S A-RB
- valčekové ložisko
- telo Hagane Body z horčíkovej zliatiny (magnesium)
- rotor MGL z materiálu CI4+
- vodotesné telo X Protect
- silná prevodovka KGN Hagane Gear
- prevody z hliníka kovaného za studena
- ukladanie vlasca Slow Oscillation
- cievka na dlhé hody z hliníku kovaného za studena AR-C Long Stroke Spool
- veľká rolnička Power Roller
- jednoduchá hliníková CNC kľučka s ergonomickou koncovkou Bio Grip nastaviteľná na pravú aj ľavú ruku
- presná, vodotesná disková predná brzda
- jednodielny preklápač z titanu
- odolný slanej morskej vode

Parametre:
Model: VQC3000MHGC (HG - vysokorýchlostný prevod)
Veľkosť: 3000
Kapacita: 0,25mm/125m
Hmotnosť: 170g
Prevod: 5,8:1
Ložiská: 11 S A-RB guličkové + 1 valčekové
Typ oscilácie: Slow Oscillation
Náhradná cievka: nie (možnosť dokúpenia)
Návin vlasca na jedno otočenie kľučky: cca 86cm
Rukoväť: jednoduchá
Maximálny brzdný účinok: 9kg

Špecifikácia:
KGN Hagane Gear - Presná prevodovka Hagane je neuveriteľne pevná, odolná, poskytuje dlhotrvajúcu hladkosť, silu a ľahkosť, je srdcom navijaka.
Prevodovka je vyrobená technológiou kovania za studena bez potreby dodatočného obrábania. Odolnejšia ako tlakovo liate prevody.
Výroba navijakov programu Hagane využíva jedinečnú Shimano technológiu z odborov metalurgie a obrábania, ktoré sú odrazom dlhoročného vlastného vývoja.
Prevodovka je vyrobená technológiou kovania za studena bez potreby dodatočného obrábania.

Micromodule II - Mikromodulárna prevodovka prenáša veľký výkon. Špičková povrchová úprava a najmodernejší dizajn povrchu ozubených kolies hnacieho a pastorkového prevodu pre zlepšenie plynulosti a hladkosti chodu prevodovky.

X-Ship - Pastorok prevodu je na oboch koncoch uložený v SA-RB ložiskách, čím si zachováva presnú súososť s hnacím kolesom. Táto zvýšená podpora umožňuje, aby prevody zostali v rovnakej polohe aj pri najväčšom zaťažení. Technológia X-Ship tiež eliminuje trenie medzi hriadeľom cievky a prevodom, čo prináša ďalšie výhody rybárom pre zvýšenie výkonu pri nahadzovaní aj ľahkých nástrah.

KGN Hagane Body- Veľmi kompaktné, pevné, kovové telo navijaka s vysokou tuhosťou chráni prevodovku pri veľkom zaťažení a nárazoch. Tuhosť tela a odolnosť proti nárazu prakticky eliminujú ohýbanie tela navijaku pri zdolávaní ryby. Lepší prenos použitej sily priamo na kľučku navijaku.

Infinity Loop - Super pomalá oscilácia navíjania. Rýchlosť, ktorou sa cievka pohybuje hore a dole, sa vďaka vývoju vnútornej konštrukcie výrazne spomalila. Vlasec je navinutý okolo cievky jeden po druhom usporiadaným a presným spôsobom a odpor pri uvoľnení vlasca pri nahadzovaní bol úspešne výrazne znížený. Tým sa dosiahol fantastický pocit pri nahadzovaní a hladký posuv vlasca.

Infinity Xross - Vynikajúca odolnosť prevodovky vďaka špičkovému dizajnu a špičkovej výrobnej technológii. Pokroky v konštrukcii zubov ozubeného kolesa zlepšujú povrchový kontakt a záber medzi hnacím kolesom a pastorkom. Tento revolučný dizajn efektívne rozdeľuje zaťaženie na povrch zubov ozubeného kolesa na širšiu oblasť, aby sa zabránilo poškodeniu namáhanými bodmi a zároveň výrazne zlepšila celková životnosť ozubeného kolesa.

Infinity Drive - Pokročilá štruktúra, ktorá produkuje nižšie trenie a ľahšie vinutie. Pastorok je podopretý hriadeľom cievky namiesto ložiska pastorka na strane cievky. Rotačný odpor časti prevodovky bol znížený bez toho, aby sa znížila pevnosť prevodovky.

Duracross - Poskytuje hladký, spoľahlivý brzdný výkon a neuveriteľnú odolnosť. Materiál je vystužený novým tkaním vlákien kolmo na smer vlákien, ktoré tvoria konvenčné brzdové podložky. Podarilo sa zvýšiť odolnosť proti oderu viac ako 10-krát pri zachovaní hladkej brzdnej sily.

Silent Drive - Základný dizajn celého tela a vnútroných komponentov súvisiacich s pohonom, boli prehodnotené jeden po druhom, aby sa do najmenších detailov znížilo drobné chrastenie, medzery a chvenie medzi časťami. Poskytuje plynulú, hladkú a tichú rotáciu navijaka.

MGL Rotor - Nová konštrukcia rotoru Magnumlite prináša neuveriteľnú ľahkosť jeho rotácie. Prierez rotoru je teraz asymetrický. Mechanizmus preklápača bol presunutý na protiľahlú stranu, čo zlepšuje nielen vyváženie rotoru ale v kombinácii s ľahšou rolničkou, titánovým preklápačom a optimálnou voľbou hrúbky materiálu rotoru sa znížil o 14% zotrvačný moment pohyblivých častí navijaku.
Nový rotor priniesol taktiež vyššiu odolnosť proti deformácii a lepšiu celkovú pevnosť o 30%.

Anti Twist Fin - Elastické rebrá sú inštalované v tesnej blízkosti rolničky. Potlačením previsu vlasca redukujú rebrá jav vypadávania vlasca zo spodnej časti cievky a ovíjania vlasca okolo cievky, kým je vlasec stále skrútený.

X Protect - zabezpečuje 7 násobne vyššiu vodeodolnosť navijaku ako Core Protect. Vďaka kombinácii overeného náteru odpudzujúceho vodu Core Protect a špeciálnej labyrintovej konštrukcii utesnenia bola vytvorená vysoká vodotesnosť, ktorá neovplyvňuje výkon navijaka.

G Free Body - konštrukčné riešenie pri ktorom je posunuté ťažisko navijaku bližšie k osi prútu. Celý oscilačný mechanizmus hriadela šneku, ktorý zabezpečuje pohyb cievky je posunutý o 19mm smerom k päte navijaku.
Posunutím ťažiska bližšie k ruke rybára pomáha znižovať únavu a zvyšovať pohodlie pri nahadzovaní.

AR-C Spool - Rovnako pevná ale o 12% ľahšia cievka s novým tvarom okraja v tvare "V" umožňuje odmotávanie vlasca z navijaku v menších slučkách, prejavom čoho sú dlhšie a presnejšie hody. Cievka AR-C minimalizuje nebezpečie zamotania vlasca.

Long Stroke Spool - Dlhší zdvih cievky v porovnaní s bežnými cievkami. Táto dlhšia špecifikácia zdvihu vedie k väčšej vzdialenosti pri nahadzovaní.

CI4 + - Zdokonalený materiál, ktorý má výrazne zvýšenú tuhosť a odolnosť pri zachovaní ľahkosti ako doposiaľ používaný materiál CI4. Táto modernizácia umožňuje konštrukciu navijakov s menšími súčiastkami, presnejšími toleranciami nižšou hmotnosťou a veľkosťou. S tuhším telom dochádza k menšiemu opotrebeniu vnútorných súčiastok. Materiál CI4+ sa používa aj pri výrobe rotoru Magnumlite. Pomáha nielen znížiť hmotnosť, ale dáva taktiež pocit hladšieho chodu rotora pri zachovaní potrebnej tuhosti konštrukcie. Práve tuhosť hlavných súčiastok chráni uloženie jednotlivých prvkov pred poškodením a ohybovými deformáciami pri silnom namáhaní cievky.
Tento materiál, ktorý vznikol syntézou uhlíka a polyamidu bol pôvodne vyvinutý cyklistickou divíziou Shimana, kde sa stal vďaka svojej húževnatosti a pevnosti vlajkovou loďou technológie Dura Ace.

Rigid Support Drag – Brzda novej konštrukcie so zosilnenou podperou hlavného hriadeľa, ktorá eliminuje výkyvy cievky pri brzdení. Pri akejkoľvek citlivosti nastavenia brzdy sa cievka nebude kývať. Výsledkom je neuveriteľne hladký chod brzdy, dokonca aj pri nastavení naozaj extrémne nízkej citlivosti.

S AR-B - Zapúzdrené nerezové guličkové ložiská, ktoré prešli špeciálnym tepelným spracovaním a prinášajú vyššiu pevnosť a vysokú odolnosť proti korózii. Toto špeciálne konštruované guličkové ložisko je osadené špeciálnym krytom, ktorý ho chráni pred pieskom, soľou alebo prachom.
10 - násobne vyššia životnosť ako bežné nerezové guličkové ložiská.

One-piece Bail - Preklápač z jedného kusu nerezového drôtu nemá kritickú medzeru pre nežiadúce zaseknutie sa vlasca, znižuje trenie, možnosť zamotania alebo zachytenia a umožňuje vlascu dostať sa rýchlejšie na roľničku.

CF Aluminium Cold Forged Spool - Hliníkové cievky kované za studena. Procesom kovania za studena je možné vytvoriť odľahčenú cievku s vyššou materiálovou pevnosťou a väčšou odolnosťou proti oderu a poškodeniu.

Power Roller – Špeciálne prevedenie Shimano Power Roller výrazne znižuje riziko zapletenia vlasca pri navíjaní a je veľkou výhodou pri použití ako tenkého vlasca, tak aj hrubšej splietanej šnúry.

Vodotesná brzda - Použitím gumových tesnení je brzda chránená proti vniku prachu, piesku a vody.

Slow Oscillation - Rovnomerný návin vlasca alebo šnúry na cievku, pričom sa nevytvárajú medzery, ktoré môžu spôsobiť nežiaduce trenie alebo strapatenie.


«« späť

navijak Shimano Vanquish C3000M HG FC

u dodávateľa

Informácia o dostupnosti tovaru u dodávateľa (v externom sklade) - táto informácia automaticky neznamená, že produkt nie je dostupný.
Takto označené produkty si môžete objednať rovnako ako produkty označené skladom.
Tieto produkty majú iba dlhšiu dodaciu dobu.
Skladovú dostupnosť tohto produktu však musíme preveriť, keďže informácie o stave externého skladu sa neustále menia a sú aktualizované maximálne 1x denne.
Ak si objednáte tento produkt budeme Vás samozrejme vždy informovať o termíne dodania telefonicky alebo e-mailom.

Rýchla odpoveď na Vašu otázku: Kedy budem mať tovar doma?

navijak Shimano Vanquish C3000M HG FC

Ihneď k odberu alebo odoslaniu.

navijak Shimano Vanquish C3000M HG FC

u dodávateľa

Informácia o dostupnosti tovaru u dodávateľa (v externom sklade) - táto informácia automaticky neznamená, že produkt nie je dostupný.
Takto označené produkty si môžete objednať rovnako ako produkty označené skladom.
Tieto produkty majú iba dlhšiu dodaciu dobu.
Skladovú dostupnosť tohto produktu však musíme preveriť, keďže informácie o stave externého skladu sa neustále menia a sú aktualizované maximálne 1x denne.
Ak si objednáte tento produkt budeme Vás samozrejme vždy informovať o termíne dodania telefonicky alebo e-mailom.

Rýchla odpoveď na Vašu otázku: Kedy budem mať tovar doma?

Facebook icon