Telefonické objednávky:
0903 569 009, 0908 735 361
Po-Pia: 09:00-17:00
Rybárik, rybárske potreby - Chytáme ryby s Vami ...
položiek: 0
celková cena: 0,00 €

navijak Shimano Ultegra CI4+ 5500 XSC
ÚvodnáNavijákyBig Pit, surfové → navijak Shimano Ultegra CI4+ 5500 XSC
navijak Shimano Ultegra CI4+ 5500 XSC
navijak Shimano Ultegra CI4+ 5500 XSC navijak Shimano Ultegra CI4+ 5500 XSC navijak Shimano Ultegra CI4+ 5500 XSC navijak Shimano Ultegra CI4+ 5500 XSC navijak Shimano Ultegra CI4+ 5500 XSC navijak Shimano Ultegra CI4+ 5500 XSC navijak Shimano Ultegra CI4+ 5500 XSC
Akcia: -8%
Kód tovaru: 47559
Výrobca: SHIMANO
Dostupnosť: u dodávateľa
Dodanie tovaru: Kedy budem mať tovar doma?
Kategória: Big Pit, surfové
Otázka Opýtajte sa predavača
Facebook Zdieľať na Facebooku
Quatro kalkulačka Výpočet ceny na splátky
 
Bežná cena: 274,95 €
Zľava -8%: 20,00 €
Vaša cena: 254,95 €

Počet kusov:
navijak Shimano Ultegra CI4+ 5500 XS-C

Produkt popredného svetového výrobcu rybárskych prútov a navijakov japonskej firmy Shimano.
Kompaktnejší, menší model navijaku Ultegra CI4+ 5500 XSC je ideálny pre lov na menších jazerách, ďaleké nahadzovanie, alebo lov na feeder.
Shimano Ultegra CI4+ XS-C je atraktívny silný surfový navijak typu Big Pit s prepracovanou vnútornou konštrukciou špeciálne vyvinutý na ďaleké hody.
Určite sa stane favoritom na trhu medzi veľkými kaprárskymi Big Pit a surfcastingovými navijakmi.
Použitím materiálu CI4+ sa podarilo podstatne zvýšiť tuhosť konštrukcie a zároveň výrazne znížiť hmotnosť kompaktného tela.
Prút s týmto navijákom je svižnejší, rýchlejší a ľahšie sa s ním nahadzuje na veľké vzdialenosti.
K výraznému zlepšeniu parametrov pri nahadzovaní pomáha ukladanie vlasca Slow Oscilation a AR-C cievka, ktorá je osadená vysokorýchlostnou brzdou Hi-Speed.
Konštrukcia tela Parallel Body zabezpečuje také upevnenie navijaku na prút, že os cievky a rotoru je rovnobežná z osou prúta.
Vďaka tomu dochádza k menšiemu treniu pri nahadzovaní a hladšiemu prechodu vlasca prvým očkom.
Najnovšia technológia X-Protect garantuje dokonalú ochranu prevodového ústrojenstva v tele navijaku pred vodou a prachom a je dokonca 7 x účinnejšia ako v minulosti používaná ochrana CoreProtect.
Nízka hmotnosť navijaku a telo G Free Body v kombinácii s konštrukciou Parallel Body prispievajú k dasahovaniu veľmi dlhých a presných hodov bez únavy aj pri dlho trvajúcom rybolove.
Nová Ultegra CI4+ 5500 XSC v sebe ukrýva unikátne technológie ako je presná prevodovka Hagane, X-Ship, G Free Body a mnoho ďalších.
Technológia X-Ship za studena kovaná prevodovka, ktorá poskytuje ešte hladší chod, vyššiu tuhosť uložení a výrazne zvyšuje prenos výkonu.
Navijak je vybavený 5 nerezovými A-RB ložiskami a valčekovým ložiskom, ktoré zabezpečujú super hladký chod.
Nová konštrukcia citlivej a rýchlej okamžitej brzdy Hi-Speed Drag poskytuje maximálny brzdiaci účinok až 15kg!
Masívna roľnička dovoľuje naozaj silové zdolávanie a nahadzovanie alebo navíjanie vlasca alebo šnúry z veľkých vzdialeností.
Určite zaujme aj príslušenstvo dodávané v balení s navijakom.
Základom je náhradná kovová cievka a 4 redukcie kapacity cievky (2 x 4500, 2 x 3500).
Práve náhradnú cievku a tieto 4 redukcie pre zníženie kapacity vlasca ocenia predovšetkým kaprári loviaci na rôzne veľkých vodách, pretože majú možnosť využiť viac typov vlascov a kapacít cievky podľa aktuálnej situácie.

Vlastnosti:
- 5 A-RB nerezové ložiská
- 1 valčekové ložisko
- telo a rotor z moderného ľahkého materiálu CI4+
- Aero Wrap II – dvojrýchlostná oscilácia pre dokonalé navíjanie
- veľká rolnička Power Roller
- lisovaný preklápač
- super rýchla, presná, vodotesná disková predná brzda Hi-speed Drag
- prevodovka X-Ship z hliníka kovaného za studena
- kovová cievka AR-C z hliníka kovaného za studena
- precízne konštruované prevody HyperGear
- plávajúce uloženie hriadeľa Floating Shaft II
- CNC frézovaná hliníková kľučka s ergonomickou koncovkou Bio Grip nastaviteľná na pravú aj ľavú ruku

Parametre:
Model: ULTCI45500XSC
Veľkosť: 5500
Kapacita: 0,30mm/390m, 0,35mm/290m, 0,40mm/210m
Hmotnosť: 440g
Prevod: 5,3:1
Ložiská: 5 A-RB guličkové + 1 valčekové
Typ oscilácie: Aero Wrap II + Slow oscilation
Materiál tela: CI4+
Náhradná cievka: áno/ hliníková + redukcie kapacity cievky
Návin vlasca na jedno otočenie kľučky: cca 105cm
Rukoväť: jednoduchá
Maximálny brzdný účinok: 15kg

Špecifikácia:
KGN Hagane Gear - Presná prevodovka Hagane je neuveriteľne pevná a odolná. Výroba navijakov programu Hagane využíva jedinečnú Shimano technológiu z odborov metalurgie a obrábania, ktoré sú odrazom dlhoročného vlastného vývoja.

X-Ship - Pastorok prevodu je na oboch koncoch uložený v S-ARB ložiskách. Vďaka tomu ponúka superhladký chod a vysokú odolnosť proti korózií. Hnacie kolo veľkého priemeru prenáša výkon do pastorku. Výsledkom je hladké navíjanie s vyšším výkonom.

X Protect - zabezpečuje 7 násobne vyššiu vodeodolnosť navijaku ako Core Protect. Vďaka kombinácii overeného náteru odpudzujúceho vodu Core Protect a špeciálnej labyrintovej konštrukcii utesnenia bola vytvorená vysoká vodotesnosť, ktorá neovplyvňuje výkon navijaka.

Parallel Body - Nový konštrukčný prvok, ktorý vylepšuje prechod vlasca očkami prúta. Zabezpečuje dokonalú rovnobežnosť osy rotácie cievky s osou blanku.

G Free Body - Konštrukčné riešenie pri ktorom je posunuté ťažisko navijaku bližšie k osi prútu. Celý oscilačný mechanizmus hriadela šneku, ktorý zabezpečuje pohyb cievky je posunutý o 19mm smerom k päte navijaku.

Super Slow Oscilation - cievka sa pohybuje veľmi pomaly a umižňuje tak paralelnú pokládku vlasca, čím sa zlepšujú podmienky pre náhod.

HI-speed Drag - Systém okamžitého zabrzdenia umožňuje rýchle nastavenie pohybu cievky z voľného chodu do režimu úplného zabrzdenia iba veľmi krátkym pootočením brzdy.

CI4 + - je zdokonalený vysoko technologicky náročný materiál, ktorý má 2,5 x zvýšenú pevnosť ako doposiaľ používaný materiál CI4. Tento materiál je využívaný pri určitých modeloch navijakov Shimano pretože je ľahší.
Jeho použitím pri výrobe tela a rotoru sa výrazne zlepšuje účinnosť navijaku a rastie tuhosť konštrukcie.
S tuhším telom dochádza k menšiemu opotrebeniu vnútorných súčiastok.
Práve tuhosť hlavných súčiastok chráni uloženie jednotlivých prvkov pred poškodením a ohybovými deformáciami pri silnom namáhaní cievky.

X Aero Wrap - pokrokovejšia verzia oscilačného systému Aero Wrap. Vďaka špeciálnemu šnekovému kolesu generuje dve optimálne oscilačné rýchlosti pre ukladanie vlasca. Tesné paralelné náviny znižujú straty energie pri nahadzovaní. Aero Wrap je považovaný za jeden z najlepších systémov ukladania vlasca na svete.

AR-C Spool - Nová konštrukcia cievky s okrajom v tvare "V" umožňuje odmotávanie vlasca z navijaku v menších slučkách, prejavom čoho sú dlhšie a presnejšie hody. Cievka AR-C minimalizuje nebezpečie zamotania vlasca.

CF Aluminium Cold Forged Spool - Hliníkové cievky kované za studena. Procesom kovania za studena je možné vytvoriť odľahčenú cievku s vyššou materiálovou pevnosťou a väčšou odolnosťou proti oderu a poškodeniu.

Power Roller – Špeciálne prevedenie Shimano Power Roller výrazne znižuje riziko zapletenia vlasca pri navíjaní a je veľkou výhodou pri použití ako tenkého vlasca, tak aj hrubšej splietanej šnúry.

Floating Shaft II – Kritickým trecím miestom väčšiny navijakov s pevnou cievkou je plocha styku hriadeľa cievky a pastorku. Konštruktéri spoločnosti Shimano riešili prevod minimalizáciou styčnej plochy pri kontakte oboch povrchov a uložením oboch koncov hriadeľa do ložisiek. Výsledné technické prevedenie umožňuje plávajúce uloženie hriadeľa, ktoré významne zlepšuje hladký chod a predlžuje životnosť prevodu.

Hyper Gear – Jemnomechanická hlavná prevodovka prenáša väčší krútiaci moment z kľučky na rotujúcu cievku. Vďaka malým toleranciám v prevodoch prenáša väčší krútiaci moment s nutnosťou použitia menšej sily. Znižuje sa aj opotrebenie jednotlivých súčastí prevodu. S úžasnou účinnosťou prevodu 90,3% sa budete cítiť nielen skvelo, ale budete si aj po rokoch vychutnávať potešenie z tichého chodu.

S AR-B - Zapúzdrené nerezové guličkové ložiská, ktoré prešli špeciálnym tepelným spracovaním a prinášajú vyššiu pevnosť a vysokú odolnosť proti korózii. Toto špeciálne konštruované guličkové ložisko je osadené špeciálnym krytom, ktorý ho chráni pred pieskom, soľou alebo prachom.
10 - násobne vyššia životnosť ako bežné nerezové guličkové ložiská.


«« späť

navijak Shimano Ultegra CI4+ 5500 XSC

u dodávateľa

Informácia o dostupnosti tovaru u dodávateľa (v externom sklade) - táto informácia automaticky neznamená, že produkt nie je dostupný.
Takto označené produkty si môžete objednať rovnako ako produkty označené skladom.
Tieto produkty majú iba dlhšiu dodaciu dobu.
Skladovú dostupnosť tohto produktu však musíme preveriť, keďže informácie o stave externého skladu sa neustále menia a sú aktualizované maximálne 1x denne.
Ak si objednáte tento produkt budeme Vás samozrejme vždy informovať o termíne dodania telefonicky alebo e-mailom.

Rýchla odpoveď na Vašu otázku: Kedy budem mať tovar doma?

navijak Shimano Ultegra CI4+ 5500 XSC

Ihneď k odberu alebo odoslaniu.

navijak Shimano Ultegra CI4+ 5500 XSC

u dodávateľa

Informácia o dostupnosti tovaru u dodávateľa (v externom sklade) - táto informácia automaticky neznamená, že produkt nie je dostupný.
Takto označené produkty si môžete objednať rovnako ako produkty označené skladom.
Tieto produkty majú iba dlhšiu dodaciu dobu.
Skladovú dostupnosť tohto produktu však musíme preveriť, keďže informácie o stave externého skladu sa neustále menia a sú aktualizované maximálne 1x denne.
Ak si objednáte tento produkt budeme Vás samozrejme vždy informovať o termíne dodania telefonicky alebo e-mailom.

Rýchla odpoveď na Vašu otázku: Kedy budem mať tovar doma?

Facebook icon